Konyha és fürdőszoba - Szobafestő Budapest | Szobafestés, mázolás, tapétázás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Konyha és fürdőszoba

Kövessen minket Facebook-on

Konyha és fürdőszoba

A konyha és a fürdőszoba két teljesen különböző helyiség, melyekben teljesen eltérő tevékenységek zajlanak. A konyha nem csupán egy olyan helyiség, ahol ételek készülnek, hanem a család tagjai gyakran itt gyűlnek össze, hogy együtt étkezzenek, valamint gyakran itt szórakoztatjuk barátainkat is. A fürdőszoba sokkal intimebb helyiség, ahová behúzódhatunk hosszú forró fürdőt venni egy fárasztó nap végén.

A konyha a ház központja, ezért itt használt színeknek melegséget és jó hangulatot kell árasztaniuk. A vörös energiát ad, a narancssárga gerjeszti az étvágyat és segíti az emésztést, a sárga pedig beszélgetésre ösztönöz. A vörös visszahoz minket a válóságba, ezért például a konyhapadlónkat terrakotta csempével borítjuk, ez segít megtalálni önmagunkat, miután az egész napot a számítógép előtt vagy megbeszéléseken töltöttük. A konyha számos lehetőséget nyújt arra, hogy ellentétes, illetve kiegészítő színfalakat vigyünk bele, gyümölcsös és zöldséges tálak, növények, kerámiák segítségével.

A legtöbb fürdőszoba kicsi, levegőtlen és nincs ablaka. Ezért még fontosabb, hogy olyan színeket válasszunk, amelyek világosabbá, tágasabbnak tűnővé teszi e helyiséget. Ilyenek például a kék színárnyalatai és a türkiz, azaz a tenger színei, melyek segítenek leeresztenünk és megnyugodnunk. A fürdőszobában azonban senki sem szeretne fázni, ezért ezeket a színeket tanácsos kiegészíteni lágyabb, melegebb színekkel, kilépők, törülközők és fürdőköpenyek formájában.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz