Hálószoba és nappali - Szobafestő Budapest | Szobafestés, mázolás, tapétázás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hálószoba és nappali

Kövessen minket Facebook-on

Hálószoba és nappali

Minden otthon egyik legközpontibb területe a nappali. Ez az a hely, ahol az ott lakók összegyűlnek, társasági életet élnek, tévéznek, olvasnak vagy játszanak. Így számos különböző funkciónak kell megfelelnie, melyeket a színvilág kialakítása során mind figyelembe kell vennünk.


A legfőbb dolog, melyet tervezés kezdetekor figyelembe kell vennünk, hogy milyen légkört szeretnénk kialakítani: csendes és békés vagy meleg és hívogató teret szeretnénk-e. Ha az utóbbit, akkor a spektrum meleg végéről kell színeket választanunk, talán valamelyik vidám barackszínt, mely a narancssárga világos árnyalata. Bármelyikükhöz jól illik a kék, a narancssárga kiegészítő színe, és ezek kombinációja olyan környezetet teremt, amelyben az emberek elengedhetik magukat egymás társaságában. A hatás tovább fokozható díszpárnák, takarók és képek segítségével, melyek a két szín különböző árnyalatai.

Egy másik nagyon fontos szerepet játszó szoba a hálószoba, itt alszunk, szeretkezünk, elmélkedünk, olvasunk vagy esetleg írunk. Elsősorban intim helyiség, akár egyedül vonulunk vissza ide, akár azért, hogy meghitt órákat töltsünk egy másik személlyel. Így ennek a szobának az esetében talán még jobban kell arra figyelnünk, hogy olyan színekkel dekoráljuk, amelyek tükrözik, hogy kik vagyunk valójában. A színeknek elsősorban pihentetőnek kell lenniük, hogy éjszaka jól kialudhassuk magunkat. A rózsaszín népszerű szín a hálószobák körében, mivel lágy és gyengéd, és a támogatottság érzését kelti bennünk. A fehér helyett használjuk inkább az árnyalatait, mert önmagában klinikai benyomást kelt. A kék nyugalmat árasztó szín, de nem jó választás, ha a szoba hideg, mert ettől még hidegebbnek tűnhet.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz