Egyéb helyiségek - Szobafestő Budapest | Szobafestés, mázolás, tapétázás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egyéb helyiségek

Kövessen minket Facebook-on

Egyéb helyiségek

Természetesen vannak  más helyiségek is a házban, például ilyen a dolgozószoba vagy a zeneszoba. A dolgozókuckót kialakíthatjuk egy másik szoba sarkából, vagy akár a padlásszobát is átalakíthatjuk erre a célra. A dolgozószobát gyakran hobbiűzésre használják, vagy pedig itt oldják meg a gyerekek a házi feladatot. Egész mostanáig luxusnak számított, ha a ház egész szobáját szenteltük egy érdekes hobbi gyakorlásának. Manapság azonban, amikor egyre több ember dolgozik otthon, egyre inkább szükség van egy dolgozószobára.

Előfordulhat, hogy nincs elég nagy lakásunk vagy házunk, hogy egy teljes szobát munkának szenteljünk, de még akkor is érdemes elgondolkodnunk, hogy melyik szín ösztönöz minket legjobb teljesítményre, ha csupán egyik szobánk egy részét szenteljük e célnak. Ha például munkánk inkább szellemi, mint fizikai természetű, és gondolkodást, olvasást, írást és ötletek kidolgozását foglalja magában, akkor a sárga egy csodálatos szín, mert fokozza az agyműködést. Mivel ez áll a legközelebb a nap fényéhez, ezért segít megőrizni jó kedélyünket is a munkánk során. Ha munkánk művészi természetű, például rajzolás, festés vagy varrás, akkor vegyük magunkat körbe bíborral. Ez a kreatív ihlet színe, és segít megakadályozni, hogy a külvilág elvonja a figyelmünket.

Ha a hely megengedi, válasszunk le egy sarkot a pihenésre, meditálásra, erre a célra a kék, a zöld színárnyalatai és a türkiz felelnek meg a legjobban.

A gyerekeknek, ahogy egyre idősebbek lesznek, szükségük van arra, hogy szobájuk egy részét tanulósarokká alakítsuk. Ahogy nőnek és fejlődnek, hajlamosak arra, hogy az erősebb és élénkebb színekhez vonzódjanak, ez tükrözi, hogy mennyi energiájuk van. Ezek a tiszta, élénk színek azonban nem ösztönzik tanulást, ezért legjobb, ha leválasztjuk a szoba egyik sarkát, és haloványabb, lágyabb színekkel dekoráljuk, ami elősegíti azt, hogy az elkészítendő házi feladatra tudjanak koncentrálni. Ha gyermekünknek nehézségei vannak az olvasással, akkor bizonyosodjunk meg arról, hogy ennek nem a szoba túl élénk és ingerlő színvilága a kiváltó oka.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz